Medlem

Aktiviteter
Inom klubben försöker vi arrangera ett flertal aktiviteter årligen. 

Årsmöten – är såklart obligatoriska aktiviteter men vi brukar arrangera dem vid något större hägn så att vi förenar nytta med nöje.

Hägnträningar – att träna sin hund tillsammans med likasinnade är alltid kul. Vi drar ihop några träffar per år. Vi är på olika ställen för att få geografisk spridning. Vi har medlemmar från Malmö till Kiruna.

Medlemsjakter – där vi samlar ihop ett antal PG och deltar i större vildsvinsjakter. Syftet är att sprida kunskap om våra hundar och att vi får en trevlig upplevelse.

Medlemsinformation
Som medlem i SPGK finns det en hel del information tillgänglig.

  • Gå med i vår interna Facebookgrupp. Där kan vi alla diskutera allt som rör våra hundar och aktiviteter. Visa bilder från vardagen, fråga om tips eller bjud in andra till ett träningspass. Här läggs även info från klubben ut.
  • I klubben använder vi Cardskipper för hantering av medlemskap och att dela information. Med Cardskipper appen eller genom att logga in på Cardskipper på din dator ser ni kommande aktiviteter, ni kan  alla läsa protokoll (SPGK och SSDV), se vilka rabatter ni har som medlem m.m. Har ni appen kommer även en notifiering till telefonen när något nytt skickas ut.
  • Har ni synpunkter eller frågor mailar ni styrelsen så ser de till att åtgärda det.

Bli medlem

Det är enkelt att bli medlem i SPGK. Vi använder oss av Cardskipper för att hantera medlemsbetalningar och register. Som medlem får du ett digitalt medlemskort i appen.
Har du väl blivit medlem kommer vi skicka ut påminnelser när det är dags att förnya. Cardskipper accepterar både kort och Swish som betalningsmetod. Har du problem kontaktar du kassören för assistans.

 

Jaktprov och meritering

Jaktprov på vildsvin

Provets ändamål är att inom jaktetiska former, samt inom ramen för rasens användningsområden och arbetssätt bedöma hundars lämplighet vid vildsvinsjakt, till ledning för avelsarbetet inom rasen.

Här kan du läsa vilka regler som gäller för drevprov samt SKKs gällande policy för hundanvändning vid prov.

Anlagstest

Testets ändamål är att, inom jaktetiska
former bedöma stötande-, kortdrivande-,
ställande- eller drivande hundars lämplighet
för vildsvinsjakt. Länk till regler

Ett anlagstest kan genomföras i vildsvinshägn som är godkända av Svenska Kenneklubbens jakthundskommitté.

Viltspår

På ett viltspårprov bedöms hundens lämplighet vid eftersök på skadat och dött vilt. Alla jakthundsklubbar inom SKK kan arrangera viltspårprov och proven är öppna för alla raser, och även för oregistrerade hundar som innehar tävlingslicens.

På viltspårprov öppet för alla hundraser arrangeras anlagsklass och öppenklass. Registrerade hundar av raser vars specialklubb har ansökt om det, kan erhålla titeln Svensk Viltspårchampion. Gäller SSDV.

Meriter

SSDV Viltspår SM 2020

Den 8/8 genomförde SSDV SM i viltspår. 5 ekipage var Posavski Gonic varav Benji med ägare Thomas Possman tog hem segern i tävlingen. Vi gratulerar

Joker godkänt diplomtest

Den 13 mars 2020 blev Joker tillsammans med sin ägare Ing-Marie Engström godkänd på diplomtest på Mamima Jakt.

Della godkänt diplomtest

Den 17 mars 2018 blev Ängagårdens Dianella tillsammans med sin ägare Mattias godkänd på diplomtest vid Mamima jakt vildsvinshägn. SKK Hunddata

Toarps Athena "Stella" Posavski Gonic

Stella 1:a pris på drevprov

Den 7/1-18 tog Toarps Athena (Stella) en drevprovs 1:a hos Bertil Larson i Kolarmora. Sen tidigare har hon klarat av diplomtest i Almunge 2017-05-25 samt

Länkar

Samarbetspartners

Axtorps jakt

Dogtech

Jennys Hund & Katt

Tiveds jakt

Älgsjöns Vilthägn

Ökersbo Hundskola

 

Rulla till toppen

Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.